Champions League

UEFA Champions League är som namnet anger arrangerat av Uefa. Champions League är tillför att avgöra vilket klubblag som är det bästa laget i Europa. De tog över efter Europacupen år 1992/1993, den cupen hade pågått från 1955/1956. Klubben med flest titlar är Real Madrid som sammanlagt har nio stycken.

Alla klubblag i Europa får vara med, däremot så måste de kvala sig till Champions League från respektive mästerskap i sitt land. Det är ofta ganska förutsägbara slutspel då det sällan är länder som legat i botten som tar sig till toppen över enbart ett år. Gruppspelen spelas lite varstans medan slutspelen spelas på lagens hemma respektive bortaplan. Finalen däremot ska spelas på neutral mark.

Champions League hymnen skapades av Ton Britten 1992. Uefa gav honom i uppdrag att skapa något bra och han baserade sin hymn på Händels musikstycke Zadok The Priest. Hymnen finns på Uefas tre officiella språk – engelska, tyska och franska. Det är däremot enbart refrängen vi kan höra i början och slutet av en Champions League match.

Dessa är de bästa lagen, de är alla de bästa lagen, huvudnumret, mästarna, de bästa, de stora lagen, mästarna.
En stor samling, ett stort sportevenemang, huvudnumret, de är de bästa, de är de bästa, det här är mästarna, mästarna, de bästa, de stora lagen, mästarna.
Mästarna, de bästa, de stora lagen, mästarna

Precis som med mycket annan fotboll så är det väldigt populärt att man satsar pengar på de stora toppmatcherna som spelas. Det är inte var dag som man kan se lag från olika ligor mötas på planen och därför är det många som tar chansen att vinna en slant när detta väl sker. Idag kan man enkelt lägga sina spel över nätet, vilket både sparar tid och pengar eftersom du kan använda dig utav speciella bonusar. Du kan hitta insättningsbonus på gratisbonusar.nu om du är intresserad utav detta.